Česko Vám v létě nabízí mnoho dovolenkových míst! Podívejte se na ty nejzajímavější!

Láká vás dovolená v tuzemsku? Není divu, Česká republika nabízí tolik atraktivních míst, které můžete navštívit. Ubytování si můžete najít ve kterémkoliv městě, které chcete navštívit a poznat jeho kulturní památky. Pokud máte ovšem rádi klid a přírodu, chaty a chalupy v horách budou pro vás určitě mnohem ideálnější. Jaká místa tedy v naši krásné zemi můžete navštívit?

Praha

Hlavní město s neuvěřitelnou koncentrací památek a kulturních zážitků, takže je jasné, že všechno za jeden den navštívit nestihnete. Praha vám může nabídnout jak mnoho památek, tak i muzea, galerie, zajímavé sochy ve městě a na domech, kavárny, skvělé restaurace, ZOO a nádherné panoramatické výhledy.

Karlovy Vary

Odpočinkové město s nádhernou a klidnou atmosférou, které se všem do paměti zapsalo jako jedno z lázeňských měst. Pokud se tedy budete chtít tady podívat, nezapomeňte omrknout všechny nádherné architektonické kolonády, zkusit místní léčivé prameny a jestli vás to neláká, je tu mnoho dalších památek nebo možností pro děti, že ani v tomto městě, a v jeho okolí, se na dovolené určitě nudit nebudete.

Český ráj

Chráněná krajinná oblast roztříštěná do tří území, jež se nespojují, ale nabízí nádhernou přírodu. Toto CHKO je nejstarší velkoplošné chráněné území České republiky a roku 2005 bylo zařazeno do evropské sítě geoparků UNESCO. Nejenže vám Český ráj nabídne romantickou procházku přes Prachovské skály, výhledy na přírodu nedotknutou člověkem, Hruboskalské skalní město, ale také známé památky jako hrad Trosky, hrad Kost a mnoho dalších zajímavých památek jak historických, tak i přírodních.

Propast Macocha

Nejznámější česká propast, která je největším krasovým systémem v naší republice.  Krom prohlídky Punkevních jeskyní, kdy se dostanete na dno propasti a uvidíte Horní a Dolní macošské jezírko, je propast možné vidět i ze dvou vyhlídkových můstků. Zajímavostí je, že hloubka Dolního jezírka nebyla ještě zjištěna, ale určitě je to více, než 49 metrů.